a város arca
CSENDTÉR
BORBÉLY GABRIELLA
Életkerekítés tudatosan

Tudatosság:  Azt jelenti, hogy nyitott szemmel, szívvel jársz , és a tapasztalataid alapján jobbá teszed az életed. Megtanulod a gondolataidat, figyelmed energiáját  jó irányba fordítani. Figyelembe veszed, hogy az életed a test, a lélek és a szellem egyensúlyán múlik.

Jó pár éve már annak, hogy úgy éreztem, valami nem kerek az életemben…. 

Vagdalóztam, dühöngtem, okoltam másokat a saját hibáim miatt. Takarózva azzal, hogy dupla oroszlán vagyok és elváltak a szüleim. Majd elkezdtem jógázni, lecsendesíteni az elmém, befelé figyelni és másképp tekinteni magamra, másokra. Igyekeztem nem a hibákat keresni mindenkiben, nem ítélkezni… 

Érdekes tapasztalások vannak az ember lányának eme földi életében…. Hogy miért is ezt a családot választottam, hogy miért „nehéz” az én életem, hogy miért nem így vagy úgy alakultak a dolgaim ekkor és akkor, hogy miért kap óriásinak tűnő pofonokat az ember? Okolod magadat, Istent, és mondogatod, hogy mi a fenét „írhattál” még alá, mielőtt leereszkedtél eme bolygóra.

Aztán rájössz, hogy a pofonokat azért kapod, mert nem a saját utadat járod, és így próbál Isten az Angyalok segítségével, na meg egy-két földi „Angyal” segítségével a helyes irányba terelni.

De ehhez idő kell…., hogy észrevedd, valami nem kerek , és elismerd: Egyedül nem megy! Azért, hogy ne dilizz be, segítőket keresel az utadon /földi Angyalok/.

Ez már  a tudatosság kapuja!!!

Innentől pedig indul egy folyamatos fejlődés, míg ebben a testben jelen vagyok a Föld nevű bolygón.

Tudatosan, éberen figyelni magamat, a környezetemet, felelősséget vállalni a saját gondolataimért, döntéseimért. Figyelni minden „apró” rezdülésemet, nem ítélkezni, ha valamit „elrontottam”. Felmérni: Mi lehet az elakadás oka, min kellene változtatni, min tudok én magam változtatni? Talán az a megoldás, hogy tovább lépek? Mert ebből a dologból eddig tudtam a lehető legtöbbet kihozni. Innentől, ha benne ragadok, akkor már csak sérül mindenki….? Legyen ez párkapcsolat, munkahely... 

Felelős vagyok a gondolataimért, azért, hogy milyen szellemi táplálékot adok a testemnek, milyen zenéket hallgatok, mit olvasok,milyen emberek vesznek körül. Lehúznak, vagy emelnek…. ? Tudok én adni nekik?  Vagy ők úgy érzik, csak elszívom az energiáikat, és fordítva?

Figyelj arra, kivel, hol, mit csinálsz, mit mond-mondasz , figyelj mire-kire van szükséged!

Legyen ez sport, masszázs, fodrászat, kozmetikus, pedikűrös-manikűrös, autószerelő, bolti eladó…. Hol vásárolsz , kitől vásárolsz, mit vásárolsz?

A mai világban mindent és mindenkit meg tudsz válogatni. Ezeregy lehetőséged van, hogy megtaláld a Neked megfelelőt, ahol és akitől töltődni tudsz.

Figyelj, milyen táplálékot viszel be a szervezetedbe: „Az vagy, amit megeszel!”

A mai világban mindig van valami új divat, éppen milyen diétát önt rád a média. Döbbenetes, ahogyan az emberek mennek nem a saját fejük után… vezetik, sőt megvezetik őket. Ki merem mondani, egyesek még ártanak is, mikor ötleteket adnak a másiknak, hogy most éppen aktuálisan mivel tudna pléldául lefogyni. Szednek mindenféle szereket úgy, hogy senki nem vizsgálta ki, és nem adott teljes felvilágosítást, hogy neki ez akár árthat is. XY-nak bevált, jó lesz ez nekem is. Aztán néz, mint a birka ,hogy neki ez nem használ….Sőt!

Figyelj a testedre, mit „súg” Neked. Mit kíván? Ne sajnáld megvenni magadnak azt, amire  szüksége van! Legyen az egy drágább élelmiszer, gyógynövény cseppek… A tested idővel meghálálja, ha tudatos vagy vele. Például ellenállóbb lesz a szervezeted, szebb a bőröd, jobb az emésztésed és a hangulatod.

Elfogadom, ha másképp döntesz. Mert az embernek tapasztalni kell az élet minden területén. 

A tapasztalást senkitől elvenni nem szabad, nem lehet! 

Csak így fejlődsz az élet minden területén: 

Tapasztalsz, mérlegelsz, döntesz. Kérdés, hogyan döntesz… benne maradsz a mókuskerékben, vagy mersz szembemenni, nem megfelelni másoknak, csak magadnak és Istennek. Hidd el, másnak nem kell megfelelned!

Borbély Gabriella