a város arca
Messenger
Az elmúlt tíz év „titkai”
Pozitívan, szeretettel, nyitottan

Tíz éve indult a Veszprém Portré. Egy netes médium esetében ez maga az örökkévalóság. Állandó, biztos anyagi forrás ellenére sikerült 27 lapszámot megvalósítani, több száz interjút készíteni a térség meghatározó kulturális szereplőivel és e köré több mint 70 000 olvasót gyűjteni.

 

Számunkra ez maga a csoda, ami mérhetetlen büszkeséggel tölt el minket. Minket, akiket nem a számok mozgattak, hanem maga az élmény, mások megismerése, az írás öröme. Meg a pozitív visszajelzések.

Kultúráról írtunk, alkotó személyiségeket mutattunk be, projektek mellé álltunk. Csak pozitív, alkotó, építő jellegű eseményekről, emberekről írtunk. Vélhetően ez a siker egyik titka. Másik a nyitottság. A kultúrát szélesen értelmeztük, nemcsak irodalomnak, képzőművészetnek adtunk teret, hanem az építészetnek, gasztronómiának, sportnak, életvitelnek. Bárminek, amiben ott volt az a bizonyos valami, amitől egyedi lett és értékes. Így jutottunk el a startupok világához. 

Ösztönösen egyfajta okos (smart) médiumot hoztunk létre, ami az adott térben, jelen esetben: Veszprémben, Bakonyban, Balatonban gondolkodott, az itt élő közösséget szolgálta, egy kicsit formálta. Szerkesztők: Szaksz Balázs, Bertalan Melinda profizmusa megengedte, hogy nemcsak újságírók, hanem a közösség, vagy egy ügy elkötelezett híveként oldalainkon bárki megszólaljon, írjon. Vallottuk, mindenki lehet újságíró, fotós egy adott pillanatban. 

Ez a gondolkodás inspirálta, lökte új utakra és tartotta életben a Veszprém Portrét tíz éven keresztül.

Mi löki tovább, még tíz évig? 

Kíváncsiság. Mozgékonyság. A megismerés öröme. Az élet szépsége. 

 

Pethő Imre