a város arca
SZAKKÉPZÉS 4.0
VESZPRÉMI IPAROS PARK
Híd a vállalkozások és a tanulók közt

Ovádi Péter országgyűlési képviselőt kérdeztük a szakképzést és a vállalkozásokat is segítő Iparos Park projekt terveiről.

"Veszprém évszázados iparos hagyományainak újraélesztésével, a XXI. századi elvárásokra válaszolva, a valós piaci igényekhez igazodó munkaerő képzése számára kíván egy ágazati képző központot működtetni, amely élő hidat képez a vállalkozások és a tanulók/gyakornokok között.

A projekt másik pillére a Szakképzési Centrum infrastrukturális fejlesztése, annak érdekében, hogy a diákok a szükséges elméleti tudást is elsajátíthassák. A projekt magában foglalja a fiatal szakképzett tanulók elméleti és gyakorlati oktatását, továbbá lehetőséget kíván nyújtani első gyakorlati szakmai tapasztalatuk megszerzésére.

A veszprémi Iparos Park projekt két infrastrukturális és egy soft elemből áll. A két infrastrukturális beruházás egy Szakipark Ágazati Képző Központ életre hívásából és a Szakképzési Centrum fejlesztéséből áll, míg a soft elem oktatást, továbbképzést és műhelyiskola létrehozását foglalja magába.

A kis- és középvállalatok a magyar gazdaság alappillérei. Ahhoz, hogy jól és sikeresen működjenek, elengedhetetlen a képzett munkaerő. Az elmúlt éveket érintő munkaerőhiányra is reflektál a beruházás. A cél, hogy képzett, a szakmájában kiváló munkaerő képzése valósuljon meg."

Fotó: Kovács Bálint


Részletesebben a Szakipark elképzeléseiről (Forrás: VKSZ Zrt.)