a város arca
Program
Kabóca Bábszínház

Tengerecki Pál

„Szil, szál, szalmaszál! Merre jár a Pál?” Március 27-én mutatják be a Kabóca Bábszínházban a Tengerecki Pál című bábjátékot.

A bábelőadásban Tengerecki Pál – Tamkó Sirató Károly, a kozmikus távlatokban gondolkodó költő legendás utazó alakja, önarcképe – elevenedik meg Ágoston Béla zenéjére. Tengerecki az eget, a földet és a vizet is bejárja kalandozásai közben, furcsa, különös lényekkel találkozik, és megharcol a fagykirállyal is. A zene, a versek és a bábjáték kapcsolódik össze izgalmasan Schneider Jankó rendezésében: minden mozog, nyílik, átalakul, ahogy Tengereckit követjük tűzön-vízen át.

 

Rendezte: Schneider Jankó, zene: Ágoston Béla, dramaturg: Sőregi Melinda. Szereplők: Baranyai Anita, Futó Ákos, Jakab Ádám, Lovászi Edina, Mákszem Lenke. Az előadás a NEFMI támogatásával jött létre.

 

 

Csipkerózsika

Csipkerózsika története Kiss Erzsi különleges hangzású dalaival, Mosonyi Aliz mai humorral fűszerezett, mégis mesei nyelvén kel életre március 25-én a Kabóca Bábszínházban.

„Gyönyörű, tornyos palotában él a gyermektelen királyi pár. Hosszú, szomorú várakozás után megszületik gyermekük, Csipkerózsika…”

Az előadásban Csipkerózsika mellett jelentős szerepet kap Zsuzsi boszorkány, ő próbálja meg irányítani, befolyásolni az eseményeket. Az is kiderül, hogy rosszat tenni sem könnyű, s az ember akaratlanul is képes olyan hibát elkövetni, amely csak nehezen javítható.

A darabot Mosonyi Aliz írta, Székely Andrea rendezte, zenéjét Kiss Erzsi szerezte. Szereplők: Lovászi Edina, Mákszem Lenke, Futó Ákos, Jakab Ádám, zenei kíséret: Gyulai Csaba.

 

 

Napra nap

Március 14-én 1–3 éves gyerekeknek szóló színpadi játékkal várja az érdeklődőket a Kabóca Bábszínház.

A legkisebbeknek szóló mesében két emberi alakot öltött házi-manó évődik egymással. Ébredésük után mintha álmaik elevenednének meg: életre keltik a Házikót, benne Cicussal,  Kutyussal és Egérkével. Megismerjük az Erdőben élő Kismadarat és a Kíváncsi Nyuszit, megtudjuk, hogyan barátkozik össze Felhővel Medve, és hogyan menekül meg Halacska attól, hogy Cicus vacsorája legyen. A mese végén a házi-manók segítségével minden kisgyermek kézbe veheti a báb-szereplőket, és tovább játszhatja a történetet.

Az előadást a Zenész-manó zenéje színesíti. A közös játék végén pedig mindenkire vár a titokzatos „Nagy Ágybevetés”… A színpadi produkciót közös játék kíséri. Az előadás és foglalkozás teljes időtartama: 45 perc

Rendezte: Mátyás Zoltán, zene: Gyulai Csaba, szereplők: Mákszem Lenke, Lovászi Edina.

 

 

A Kabóca Bábszínház honlapja: http://www.kabocababszinhaz.hu