a város arca
Program
Városi Művelődési Központ

 

Nyári orgonavarázs az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Június 17-én, 20 órakor – Virágh András Gábor (Budapest)
Július 1-jén, 20 órakor – Szymon Jarosz (Krakkó)
Július 8-án, 20 órakor – Roman Perucki (Gdansk-Oliwai katedrális)
Július 29-én, 20 órakor – Koós Anita (Veszprém)
Augusztus 17-én, 20 órakor – Rostetter Szilveszter (Veszprém) és a Pueri Cantores Cracovienses kórus

A koncertekre a belépés díjtalan.

 

 

Világjava estek a Kolostorok és kertek szabadtéri színpadán

Augusztus 2-án, csütörtökön 21 órakor fellép a Kerekes Band

A Kerekes Band az utóbbi évek egyik legütősebb világzenei bandája: hasító ethno-funk,  felszabadító csángó boogie, nagy terpeszes rock 'n' roll. Pimasz című albumukat több nemzetközi elismerés mellett 2007-ben a MAHASZ aranylemezzé nyilvánította, majd 2008-ban az „Év hazai világzenei albuma” kategóriában Fonogram-díjra is jelölték. 2008-ban az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Kerekes Bandet választotta Magyarország kulturális nagykövetévé, 2008 decemberében a zenekar megkapta a Heves Megyei Príma Díjat.

A zenekar tagjai: Fehér Zsombor - furulya, Námor Csaba - koboz, Csarnó Ákos - brácsa, Kónya Csaba - basszusgitár, Fehér Viktor - dob.


Augusztus 3-án, péntek 21 órakor fellép a Fókatelep

A zenkar első lemeze 2009 májusában jelent meg a NarRator Records kiadásában. Az együttes a 2009-es német- dán-svéd turnéja után 2010 májusában ismét Németországban járt, ahol a Besh o droM-mal együtt szerepelt egy Magyarországot bemutató rendezvénysorozaton, majd azt követően meghívást kapott a nemzetközileg is elismert MEI (Meeting degli indipendenti) olasz showcase fesztiválra, ahol szakmai közönség előtt lépett fel. 2011 áprilisában jelent meg a zenekar második nagylemeze Fokadelic címmel. Az új albumot a Szikra Klubban mutatták be, majd európai turnéra indultak, melynek keretében Luxemburg legrangosabb koncert helyszínén, a Neumünster Apátságban nyitották meg koncertjükkel a magyar programokat felvonultató kulturális sorozatot.

A zenekar tagjai: Biljarszki Emil - billentyűk, gitár, Csányi Viktor – dob, Jócsik János – perka, Oláh Annamari – ének, Somogyi Ferenc – basszusgitár, Szalay Péter – gitár.


Augusztus 4-én, szombaton 21 órakor fellép a Vodku

A Vodku zenekar 2000-ben alakult újjá Budapesten. Az együttes célja, hogy Közép- és Kelet-Európa népeinek zenéjét saját zenei elképzeléseivel ötvözve mutassa be a színpadon. Az együttes zenéjében meghatározó elemet játszanak a magyar, zsidó, orosz, ukrán, bolgár, délszláv és más közép-kelet-európai és balkáni népzenei motívumok. Mindezt ötvözik a rock, a jazz és más progresszív zenei irányzatok stílusjegyeivel. Ennek eredményeképpen egy olyan zenei világ bontakozik ki a színpadon, amelynek hallatán otthon érezheti magát a közép-kelet-európai régióban gyökerező számos náció. A zenekar Kikötő című lemeze 2004-ben, Más című albumuk 2007-ben, Árnyéktánc című lemezük pedig 2012-ben jelent meg.

A zenekar tagjai: Bakos Csaba - tapan, derbuka, cajon, Szabó Árpád - hegedű, ének, Bede Sarolta – ének, Nedeczky Júlia - klarinét, szaxofon, Takács Szabolcs - basszusgitár, bőgő,
Bata István - gitár, ének


Veszprémi Vigasságok az Óváros téren

 

2012. augusztus 5-én, vasárnap 8 órától egész napos népi-és iparművészeti kirakodóvásár a téren. A vásárt színpadi műsorok, családi és művészeti programok kísérik. 10 éves Veszprém Város Vegyeskara Ifjúsági együttese. a VOKÁL. Ez alkalomból éneklő vasárnapot és koncertet tartanak 16.30-as kezdettel a Veszprémi Vigasságok keretében. Közreműködik a Swing-Swing Zenekar. Műsoron: klasszikus és modern „örökzöldek”. A belépés a rendezvényekre díjtalan. Kedvezőtlen időjárás esetén a programok elmaradnak, kivéve a VVV Vokál koncertjét, melynek esőhelyszíne a Csermák Antal Zeneiskola.


Zenélő udvar a Dubniczay-palota udvarán

2012. augusztus 8-án, szerdán 20 órakor fellép a Drums & Strings
A zenekar tagjai: Horváth Kornél - ütőhangszerek, Lantos Zoltán - hegedű, Soós Arnold – ütőhangszerek
2012. augusztus 9-én, csütörtökön 20 órakor Luis Armstrong Show Dervalics Róberttel
2012. augusztus 10-én, pénteken 20 órakor rendezik Ötvös-Cseke Noémi és magánénekes barátainak koncertjét. Zongorán közreműködik Győrfi Judit és L. Kovács Ildikó


Művészkorzó

2012. augusztus 11-én, szombaton 17 órától a Kolostorok és kertek területén. Interaktív, szórakoztató programok a napfény és csillagok jegyében.

Program:
- 17 és 19 óra között: Játszóház – árnyképfestés, homokkép készítés
- 18.30 és 20.30 között: Plein air a Nyitott Műterem művészcsoport tagjaival
- 20.30-kor: Kövi Szabolcs koncertje
- 22 órakor: Csillagászat mindenkinek – csillagászati megfigyelés és vetítőképes előadás Horváth Ferenccel.
A belépés díjtalan.


Nyáresték a Várszínpadon

 

2012. augusztus 15-én, szerdán 20 órakor Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai koncertje
2012. augusztus 16-án, csütörtökön 20 órakor fellép az MH Légierő Zenekar


Veszprémi Folklórparádé a Várszínpadon
2012. augusztus 19-én, vasárnap 19 órakor

A dunántúli néptáncélet kiemelkedő személyiségei, Aranysarkantyús-, Aranygyöngyös táncosok, a Népművészet Ifjú Mesterei, valamint hagyományőrző énekesek és táncosok örvendeztetik meg a folklór szerelmeseit. A várszínpadi műsor után táncház várja az érdeklődőket, melyre a Várszínpad előtti téren kerül sor.

 

Részletes információk a Városi Művelődési Központ honlapján: http://www.vmkveszprem.hu