a város arca
Program
Veszprémi Utcazene Fesztivál

 

Több mint száz zenész és zenekar lép fel Veszprém utcáin és terein július 4. és 7. között a 12. Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Az utcákat járva lépten-nyomon jobbnál jobb zenészekbe és zenekarokba ütközhetünk, az egész belváros táncoló, felhőtlenül szórakozó tömeggé válik.

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=5q0e8_6KcCg&feature=related]

 

A fesztiválon kilenc helyszínen állítanak fel színpadokat. A megszokott színpadelosztás tekintetében csak egy helyen lesz változás, a Skálánál található pódium elköltözik a Kereszt utca végénél lévő területre, az Incognito kávézó alá, a „Szerencse kút” mellé, a korábban itt lévő színpad pedig az egykori Közgáz iskola udvarára, a várba kerül.

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=9Qf6vmELIhI]

 

A Kossuth utca keleti felén folynak a belváros-rehabilitációs felújítási munkálatok, az „órától” lefelé viszont a megszokott élet zajlik majd, a Cserhát alatt is szórakoztatnak a zenészek. Tehát az idei fesztiválon kevesebb mozgástér áll rendelkezésre a kikapcsolódásra, jó hír azonban, hogy a várszínpadon zajló események ingyenesek lesznek.

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=e_IpgfG-vkM]

 

Az Óváros téri, a SÉD mozi előtti és a várban lévő nagyszínpadokon a hazai „könnyebb zene” sztárjai lépnek fel. Többek között láthatjuk és hallhatjuk a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag és a Kovalszky meg a Vega akusztikus formációját, az Intimtorna Illegált, a Péterfy Bori & Love Bandet, az Európa Kiadót, a Hollywoodoo-t, a Bluesberryt és a Kerekes Bandet. A SÉD mozinál álló nagyszínpad a veszprémi zenekaroké lesz.

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=EUMI63OzRD4]

 

A húsz utcazenész négy különböző színpadon lép fel, és a zenészeknek megéri mindent beleadni, hiszen a fesztivál végén szakmai zsűri, illetve a közönség is értékeli a különböző együtteseket, szólistákat, és mindkét kategória nyertese 500–500 ezer Ft-tal lesz gazdagabb.

 

Részletes program a Veszprémi Utcazene Fesztivál honlapján: http://www.utcazene.hu