a város arca
Program
Várgaléria
Várgaléria – Dubniczay-palota

 

A gyűjthető pop – Space Toys & T-shirts

 

Május 11-én, pénteken a popkultúra egy szeletét bemutató kiállítás nyílt a Dubniczay-palota Várgalériájában. Nézzék meg fotóriportunkat, galériánkat.

A gyűjthető pop – Space Toys & T-shirts kiállítással a popkultúrára oly jellemző tematikus gyűjtésbe kaphatunk betekintést. A nyolcvanas évekre a pop vizualitása az élet minden területét áthatotta – a gyerekjátékoktól a szuvenírekig. László Károly és a korszak más gyűjtői körében kérdés sem merülhetett fel, hogy az elsősorban iparművészeti termékeket vagy használati tárgyakat is ugyanúgy a gyűjteményük részévé tegyék, mint egy festményt vagy szobrot.

A most kiállított darabok az ’50-es években gyökeredző „űrkorszak” tipikus tárgyai, a robotok, űrhajók és holdjárók így egymás mellett a megtestesült űrversenyt és a képzeletbeli jövőbe vetet – leginkább gyermeki – hitet vannak hivatva megjeleníteni.

A kiállítás legkisebb termében a nyolcvanas évek new yorki pólóművészetének néhány különleges darabját tekinthetik meg az érdeklődők szintén László Károly gyűjteményéből. Az űrjáték kiállítás Berényi Csaba, a kiállítás egyik kurátorának magángyűjteményének darabjaival bővült.

A tárlat előreláthatóan 2012. július 1-jéig megtekinthető.

 

A Várgaléria honlapja: http://www.arthouseweb.hu/vargaleria.html