a város arca

VeszprémFest

Új névvel, új logóval, de a megszokott színvonalon várja az érdeklődőket a Veszprémi Ünnepi Játékok július 27. és 31. között a Szentháromság téren. A fesztivál világhírű előadóművészeket vonz, s minden napja más és más zenei karakter köré szerveződik.

A rendezvény évről évre a magas minőségű magyar és nemzetközi produkciókat – a klasszikus zenétől a jazz-en át az operáig – kívánja bemutatni nézőinek. Ezúttal Afrikából, Brazíliából, Londonból és Stockholmból érkeznek világhírű fellépők.

A fesztivált a Grammy-díjas brazil énekes, gitáros, dalszövegíró Gilberto Gil koncertje nyitja meg, másnap pedig a londoni Incognito és a skandináv Nils Landgren Funk Unit zenekar várja a funk és acid jazz rajongóit.

 

 

Magyar sztárokkal július 29-én, pénteken találkozhatunk, mert akkor lép fel a Concerto Budapest az Amadindával és Snétberger Ferenccel, akik ezúttal romantikus hispán éjszakát varázsolnak a veszprémi várba.

A zárókoncertet a világzene egyik legnevesebb afrikai előadója, Youssou Ndour adja.

 

 

Az opera műfaj minden évben jelen van a fesztiválon, idén a nulladik napon, július 26-án a Pomádé király új ruhája című gyermekoperát láthatják kicsik és nagyok a Veszprémi Petőfi Színház társulatának előadásában. A plusz napon, július 31-én az Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra.

 

 

A VeszprémFeszt honlapja: http://veszpremfeszt.com