a város arca

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Több mint száz zenész és zenekar lép fel Veszprém utcáin és terein július 13. és 16. között a 11. Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Az utcákat járva lépten-nyomon jobbnál jobb zenészekbe és zenekarokba ütközhetünk, az egész belváros táncoló, felhőtlenül szórakozó tömeggé válik.

A fesztivál helyszínei nem változnak, továbbra is a megszokott kisszínpadokon, a két nagyszínpadon és a várban lépnek fel a zenészek. A fesztiválon kilenc helyszínen állítanak fel színpadokat. Az OTP, az Óváros téri és a „Veszprém Zenei” nagyszínpadok igazi sztárfellépőket vonultatnak fel. Többek között láthatjuk és hallhatjuk a Gentlemant, a Los De Abajo-t, az Electric Bazar Cie-t, az Irie Maffiát, a Kiscsillagot, a Hollywoodo-t, a Hősöket, a Vad Fruttik zenekart és még számos külföldi zenészt.

A várban július 14. és 16. között lesznek programok, amelyekre belépőt kell váltani. Olyan zenészek látogatnak Veszprémbe, akik a világ bármely pontján sztárnak számítanak. A húsz utcazenész négy különböző színpadon lép fel. A tét nem kicsi, hiszen az 1 millió forintos főnyereményen kívül a győztes meghívást kap Európa talán legnevesebb utcazenei megmérettetésére, a Ferrara Buskers-re.

Idén második alkalommal valósítja meg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a „beszélgetős” helyszínt a fesztiválon, ahol a média és a marketing nagyágyúit látják vendégül, lazításul pedig táncbemutatók várják az érdeklődőket. Kapcsolódó link: http://www.gtk.uni-pannon.hu/hallgatok

Az elektronikus zene kedvelőinek találták ki az Utca/Kép/Zaj Elektronikus zenei színpadot, amely hatalmas, nyitott zajműhely. Aki elektronikus zenét barkácsoló „hálószobaművész”, az részt vehet a közös délutáni zenélésben, melyet minden este négy elektronikus zenei koncert követ.

 

 

A Veszprémi Utcazene Fesztivál honlapja: http://www.utcazene.hu