a város arca
MOZAIK
KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ
A bábszínház is segít a bajban

A magukra maradt idős emberek duplán is veszélynek vannak kitéve a koronavírus járvány miatt: a betegség és a bezártság okozta magány miatt is. Hogy megkönnyítsék életüket, a Kabóca Bábszínház saját buszait ajánlotta fel sofőrökkel együtt a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézményének, hogy a magukra maradt idős embereknek segíthessenek városszerte.

Ebben a helyzetben természetesen az összefogás a legfontosabb  - így tudjuk a lehető legjobban átvészelni a kialakult helyzetet. A bábszínháznak két járműve van, amelyeket a veszélyhelyzetben igénybe vehet a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye. Ők azok, akik koordinálják a segítségnyújtást, hogy önkénteseik eljuthassanak azokra a helyekre, ahol szükség lehet rájuk.

A projektben a Kabóca Bábszínház munkatársai közül is sokan részt vesznek - természetesen azok, akik életkoruk révén nincsenek maguk is veszélyeztetve -, bár ők maguk nem, csak az önkéntesek kerülhetnek az idősek közelébe. Mivel a gyerekek mellett a színház célcsoportja az idősek is, fontosnak tartották, hogy segítő kezet nyújtsanak. Ennek érdekében a teátrum minden szabad kapacitását felajánlotta, hogy az intézménnyel együtt segítsenek a bevásárlások, étel- és gyógyszerszállítások hatékony elvégzésében.

Vportré
Fotó: Kabóca Bábszínház Facebook oldal