a város arca
VESZPRÉMÜNK
V-BUSZ
Fertőtleníti a buszokat, elszeparálja a buszvezetőket a V-Busz

A veszprémi helyi közlekedési társaság is megtette az óvintézkedéseket a koronavírus miatt.

A koronavírus terjedése ellen a következő intézkedéseket hozta.  Március 16-tól a járatokon az első ajtókon nem lehet felszállni, a többi ajtót használhatják az utasok felszállásra.
A gépjárművezetőknél a veszélyhelyzet alatt nem lehet jegyet vásárolni. A gépjárművezetők biztonsága érdekében a buszok első részei kordonnal lesznek elzárva.

A járatok továbbra is csak érvényes bérlettel vagy jeggyel vehetők igénybe. Mivel a sofőrnél innentől kezdve nem lehet menetjegyet vásárolni, kérjük az utazás előtt a megszokott értékesítési pontokon vásárolja meg jegyét! Az ellenőrök továbbra is ellenőrzik a jegyek és bérletek érvényességét utazáskor. Az elővételes jegyeket a 2. ajtóknál lévő jegykezelőknél tudják az utasok érvényesíteni. A virucid anyagos fertőtlenítő takarítást napi rendszerességgel végzik.

A Kormány által 2020. március 13-án bejelentett iskolai bezárást és digitális oktatási rendszer bejelentését követően Társaságunknál emellett 2020. március 17-étől a Társaság tanszüneti menetrendje lép érvénybe, amely jellemzően a reggeli és a délutáni csúcsidőben közlekedő járatok indulását befolyásolja.

Emellett 2020. március 30-tól, hétfőtől munkanapokon rendkívüli menetrendet vezet be a V-Busz, amely megegyezik a szombati menetrenddel. A műszakváltásokhoz kapcsolódó járatokon csuklós buszokat közlekedtetünk, valamint tartalék járművek is állnak készenlétben. Az éjszakai járatok a Hoteltől meghirdetett 0:00 és 01:00 órakor induló járatai a rendkívüli menetrend időtartama alatt nem közlekednek.

A változásokról a Társaság honlapján a https://vbusz.hu/menetrend/ címen, az Utazástervezőben https://vbusz.hu/utazastervezo/ interneten és okostelefonon, valamint a megállókban kihelyezett menetrendi tájékoztató táblákon keresztül tájékozódhat.

Kérjük maradjanak otthon, és csak a legszükségesebb esetben mozduljanak ki!

Idős utasaink kérjék fiatalabb ismerőseik segítségét a bevásárláshoz!

Vigyázzunk az idősekre, vigyázzunk egymásra!

Együttműködésüket és megértésüket tisztelettel köszönjük!

V-Busz Kft.