a város arca
MOZAIK
JÁTSZÓTÉR OTTHON
Játszva, nevetve könnyebb

A bezárt napok leghatékonyabb csodaszere a játék. A játék, mert magában foglalja a vidámságot, a felszabadult kikapcsolódást.

Az önfeledt időtöltés elhessegeti a szomorúságot. A vele járó nevetés pedig élettanilag nagy hasznunkra van, boldogabbak leszünk tőle. És aki boldog, az egészségesebb is!

A szokásos társasjátékok, vagy a gyerekek által szeretett építőkockázás, autózás, főzés mellett találjunk ki saját játékot. Olyat, ami csak a miénk, amit csak mi ismerünk. Ez a titokzatosság növeli az értékét. Be lehet vonni az egész családot, felnőtteket, gyerekeket. Ez lehet például szellemi torna, aminek mi találjuk ki a nevét, a szabályait. Lehet építős játék is: ki készít nagyobb tornyot? Ezt aztán lefotózhatjuk.

Bújócskázzunk! Szaladgáljunk az asztal körül körbe és körbe! De ennek adjunk különleges nevet, és a győztest nevezzük el valamilyen különleges névvel. 

De készíthetünk  a lakásban, kertben játszóházat, különféle konyhai, otthoni (párnák, takarók) eszközök felhasználásával. Belépőt is kérhetünk: puszit, viccet... 

Közösen megtervezhetjük, hogy nyáron (reméljük, így lesz) hova menjünk kirándulni. Mindenki bemutatja, ő hova szeretne menni, érvvel mellette, bemutatót tart. És lám, már tanultunk is valamit!

Énekelhetünk. Csinálhatunk otthoni X Faktort. Kitalálhatunk díjakat, amit majd a járvány után realizálunk.

Újraszinkronizálhatunk ismert meséket, filmeket. Pl.: Aranyhaj, Dallas, A tenkes kapitánya. Próbáljuk ki, baromi nagy élmény, amin évekig lehet nevetni. 

A táncverseny sem egy utolsó móka. Egy másik csapat adja a zenét, ti meg "letáncoljátok". Aztán ti adtok zenét, ők meg... 

Bátran ötleteljünk, aztán önfeledten nevessünk. Tanulságos és egészséges!

Pethő Imre
Fotó: Unsplash