a város arca
Irány a Balaton!
BALATONI HELYI ÉRTÉKEK EGYESÜLET
Te is lehetsz befutó a Balatonon!

Izgalmas kilométereket, szórakoztató futóversenyeket ígér mindenkinek a Balatoni Helyi Értékek Egyesülete, akik a terület kincseit, kulturális, természeti értékeit népszerűsítve gasztronómiai, sport, illetve szabadidős és kulturális rendezvények szervezésével hirdetik a mozgás örömét.

A Balatoni Helyi Értékek Egyesület 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy bemutassa a Balaton-felvidék természeti, néprajzi és művészeti értékeit, a helyi gasztronomiát, illetve a borászati és kézműves termékeket. Az egyesület kiemelt feladatának tartja, hogy az értékmegőrzésen kívül futóversenyein, rendezvényein egy egészséges és természetes életmód kialakításában, megőrzésében és fenntartásában segítse nem csak a helyi, hanem az ország bármely tájáról érkező érdeklődőket, résztvevőket.

–  Olyan komplex programcsoportot akarunk nyújtani a Balaton északi partján, amely minden “helyi értéket” magába foglal: közel hatvan rendezvényt szervezek a kollégáimmal tavasztól őszig. Mindig az a cél, hogy kitaláljunk valami teljesen újat, amivel esetleg bevonzunk olyan embereket is, akik soha életükben nem futottak, így a szórakoztatóbb futóversenyekkel terjeszthetjük a mozgás örömét - mondja Baranyai Máté, az egyesület vezetőségi tagja, a futóversenyek főszervezője, versenyigazgatója.

Idén már több nagysikerű programon van túl az Balatoni Helyi Értékek Egyesület: Valentin nap hétvégéjén a futó pároké és a párkereső szingliké volt a pálya, akik a Szerelmes Füred futóversennyel február 17-én elindították a szezont, május 17-19-én a One Way Ticket Run futamon az utolsó nyert, hiszen a győzelem azé volt, aki legtovább bírta, majd csillagos égbolt alatti kilométereket nyújtott a Csillagfényes Füred éjszakai futóvernye június 1-én.

További izgalmas versenyekkel, programokkal is készül a 2019-es évre az egyesület:

  • Don Quijote Run: augusztus 4. Tés - maraton/félmaraton/negyedmaraton/nyolcadmaraton/gyermekverseny
  • Prevital Szőlőskör: szeptember 7. Balatonszőlős
  • Ház a tónál: szeptember 28. Aszófő - páros futóverseny
  • Balatonfüred Ultramarathon: október 18-20. - 12 versenyszám
  • Countryman Trail: november 9. Barnag

 További információk: Balatoni Helyi Értékek Egyesülete Facebook oldala, www.rundevu.hu

 

Sulyok Georgina
Fotó: Balatoni Helyi Értékek Egyesülete FB