a város arca
Veszprémi zenekarok
MALAC

Alapítás éve: 2009


Tagok:
Desits Péter – ének
Gombár Szabolcs – gitár
Horváth Goody Csaba – dob
Körmendi György – trombita
Schofhauser Imre – gitár
Szaksz Balázs – basszusgitár

 


Elérhetőség:
Face: www.facebook.com/MALAC-160588300771040/timeline/
Tel.: +36 30 649 1068
E-mail: malaczenekar@gmail.com

Történet:
A zenakar stílusa: alternatív punk&roll, vagy ha úgy tetszik: röff&roll.

Néhány, külsőleg középkorúnak álcázott srác 2009 késő őszén ellenállhatatlan kényszert érzett arra, hogy a nyolcvanas évek elejének magyar alternatív zenéit (URH, Kontroll, Neurotic, Európa Kiadó, Pál Utcai Fiúk, Kispál és a Borz) és néhány meghatározó külföldi együttes dalait (Clash, Iggy Pop, Green Day, Nirvana) a saját ízlésvilágához igazítsa, és eleinte a maga szórakoztatására játszogassa. Később ezek a fiúk elszemtelenedtek, és nem átallottak nyilvános szerepléseket vállalni, ezzel ráerőszakolták a zenéjüket a gyanútlan veszprémi közönségre.

Természetesen a zenekar életében is megtörténtek a szokásos, majdhogynem kötelező tagcserék, elsodródott a feloszlás határára, de ezekből a harcokból megerősödve került ki, és napjainkban a banda elevenebb és termékenyebb, mint valaha. Gátlástalanul szabja át kitűnő és elismert dalszerzők műveit, pofátlanul gyúr egybe magyar és külföldi underground számokat.

Hogy mi ezzel a céljuk? Nos az alapelv nem változott az évek folyamán: jól akarják érezni magukat. Ha már egyszer nem lép fel élőben a Neurotic, hát eljátsszák ők maguknak a legkedvesebb számait. Ha ez véletlenül másoknak is örömet okoz, az már csak a hab a tortán.

 

Képek: