a város arca
Veszprémi zenekarok
HŐSÖK

Alapítás év: 2001


Tagok: Baranyai Dániel, Ozsváth Gergely

A Hősök zenekari felállása:
Baranyai ’Eckü’ Dániel – rap
Ozsváth ’Mentha’ Gergely – rap
Vörös Janka – vokál
Bodnár Balázs – billentyű
Kolonics Máté – dob
Kéri Kolos – basszusgitár
Szabó Ádám – gitár, vokál
Hóbor Bence – trombita

 


Történet:
Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001 óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt.

A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a „Híróz” zászlaja alatt. A csapat az évek alatt bejárta fellépéseivel az országot. Minden nagyobb hazai fesztiválon szerepeltek már, az Offline Sport Games nyárzáróin is alapnevek, de városi/községi rendezvényeken, és természetesen a hiphop orientált bulikon is biztos pont a Hősök szerepeltetése.

2011-ben a tízéves jubileum és a negyedik album (Négy Évszak) nagy fordulópont. Közel 100 fellépés, öt új videóklip, MR2-es listavezetés (Ikon). A lemez rengeteg pozitív kritikát kap, sok új kapu és lehetőség nyílik folyamatosan a Hősök számára.

2012-ben szerepelnek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Szimfonik 2.0 rendezvényen. 2013-ban Érintés címmel napvilágot lát az ötödik korong olyan dalokkal, mint a Kisember, a Hip Hop Hatalom vagy az Enyém. Ebben az évben már közel 150 fellépést ad a csapat, többek között a soproni Volt Fesztivál nagyszínpadának nyitó produkciójaként.

Elérhetőség:
E-mail: eckuhosok@gmail.com
Tel.: +36 70 251 1318
Honlap: www.hosok.hu
Face: www.facebook.com/hosokveszprem

Cikkek:
http://www.origo.hu/kultura/quart/20130328-ecku-hosok-interju.html
http://langologitarok.blog.hu/2013/04/13/nem_akarom_azt_hogy_egyszer_majd_a_tukorbe_nezzek_es_le_kelljen_kopnom_magam_hosok-interju
http://langologitarok.blog.hu/2015/03/20/az_uj_hosok-lemez_is_megerkezett

Videók: https://www.youtube.com/user/nimand07